Iris Tasseron sinds 1987 werkzaam als journalist en sinds 2011 ook werkzaam als fotograaf.
foto: Patrick van der Sande

‘De fotoshoot zelf was helemaal top. Iris liet ons vrij in wat wij wilden en gaf hierin hier en daar wat tips. Dit was ontzettend fijn. Het zijn ontzettend mooie foto’s geworden!‘ Angelique, IJsselstein

Als je ontspannen foto’s wilt waar je jezelf in herkent ben je bij mij aan het goeie adres. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens een fotoshoot. Daarom luister ik goed naar je wensen en bedenken we samen waar we de foto’s gaan maken. Dat kan bij je thuis, ergens in de stad of in de natuur.

Iris legde vooraf goed contact met de kinderen, waardoor zij zich op hun gemak voelden. Dat zie je terug in de foto’s. Bram, Utrecht

Door mijn jarenlange ervaring als journalist bij radio en tv ben ik altijd op zoek naar een verhaal. Die verhalen zijn overal te vinden. Bij een simpel portret voor LinkedIn is het al belangrijk hoe je jezelf wilt presenteren. Er zijn natuurlijk ook momenten waar je juist een verhaal wilt vertellen met meerdere beelden van het leven met je gezin of je familie of een evenement. Ik werk ook als afscheidsfotograaf en probeer nabestaanden op die manier een waardevolle herinnering te geven aan het afscheid van hun dierbare.

Naast betaalde klussen voor particulieren en bedrijven zet ik mij ook in als vrijwilliger voor de Binnenstadskrant van Utrecht en stichting Make a Memory. Foto’s kunnen ook helpen bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.