Show Menu

Terug in Toronto

Het is de eerste dag weer in Canada in Toronto en we blijven hier een week. Vandaag is een succesvolle dag, want ik heb onze oude vrienden van vroeger weer gevonden! Clive en Paul. Het was erg leuk om ze even telefonisch te spreken. Ik ga nog bij ze langs en hopelijk hebben zij nog wat foto’s van de tijd dat we in Welland hebben gewoond vlakbij Niagara Falls. Mijn zus en ik hebben vaak met ze gespeeld en ik weet niet beter dan dat we vanaf het begin dat we in Canada woonden al contact met ze hadden. Ook zij zijn geëmigreerd, niet vanuit Nederland, maar vanuit Engeland en ze wonen nog steeds in Canada. Clive zegt dat hij nog steeds blij is dat ze zijn geëmigreerd. Ik hoop ze eind deze week te ontmoeten en anders over twee weken.

Mijn dag breng ik verder door met zoeken naar andere oude bekenden of passagiers van de SS Maasdam van 6 juli 1968. Helaas is het me vandaag nog niet gelukt de familie te vinden waarmee we volgens mijn moeder goed contact hadden, maar ik hou moed. Tot nu toe heb ik veel mensen wel kunnen achterhalen, dus ook deze familie moet lukken.

Vanmiddag zijn we de stad ingelopen en heb ik het plein voor Cityhall weer bezocht. Ik herinner mij dat we daar vaak zijn geweest en dat we tussen de fonteinen door renden met mooi weer.

Een stukje verderop in Dundas Street werd gedemonstreerd. Binnen was een televisiedebat waar de Green Party niet voor was uitgenodigd. Aanhangers van de andere lokale partijen stonden ook voor de omroep waar het debat werd gehouden. Het was een kleine demonstratie voor de lokale televisiestudio.

Morgen maar weer verder zoeken en ik hoop morgen een afspraak te maken met een familie die bij ons op de boot zat. Die heb ik nog niet te pakken gekregen, maar ook dat gaat lukken. Het was een goeie eerste dag.

%d bloggers liken dit: