30-30.Iris-65

‘De fotoshoot zelf was helemaal top. Iris liet ons vrij in wat wij wilde en gaf hierin hier en daar wat tips. Dit was ontzettend fijn. Het zijn ontzettend mooie foto’s geworden!‘ Angelique, IJsselstein 2014

‘Iris legde vooraf goed contact met de kinderen, waardoor zij zich op hun gemak voelden. Dat zie je terug in de foto’s.’ Bram, Utrecht 2014

Als portretfotograaf vind ik het belangrijk dat mensen zichzelf herkennen in de foto die ik van hen heb gemaakt. Daarom doe ik de fotoshoot graag op locatie. Vaak op een plek waar mensen zich prettig voelen en ze niet het gevoel hebben dat ze moeten poseren. Soms laat ik een gezin samen wandelen, spelen met de kinderen of even samen ergens zitten. Ik registreer vervolgens wat er gebeurt en geef af en toe wat tips. Als fotograaf ben ik op zoek naar momenten voor de perfecte gezinsfoto of portretfoto.

In de fotografie komt mijn ervaring als journalist goed van pas. Veel ontroerende verhalen heb ik gemaakt voor radio en televisie. Dat doe ik nog steeds naast mijn werk als portretfotograaf en ook journalistiek fotograaf. Mijn journalistieke aanpak zie je ook terug in de fotoreportages van evenementen. Ik luister goed naar de wensen van de klant en probeer dat om te zetten in sfeervolle beeldverhalen. Kijk ook op mijn fotoblog voor mijn journalistieke reportages bij de kunstenaar die het Joods Monument heeft gecreëerd in Utrecht en mijn fotoproject Utrecht aan de singel.

Ik werk ook als afscheidsfotograaf onder de naam ‘dierbarebeelden.nl‘. Hier kunt je mijn werk zien, waarom ik dat doe en wat ik voor je kan betekenen.

Iris Tasseron